Gelato i verdensklasse

Med lokale råvarer og italienske tradisjoner har den lille gelato-baren i Pedersgata 46 sjarmert seg inn i Stavanger-folkets hjerter. Lokalet, som så vidt rommer en frysedisk og noen få sitteplasser, oser ofte av liv og røre. Denne høyt elskede isen er så vanedannende at har du først smakt den, kommer du sannsynligvis til å vende tilbake for mer. Her får du nemlig gelato i verdensklasse!

Så snart utetemperaturen stiger rett over null, solen skinne og lufta blir varmere hender det ofte at køen strekker seg langt bortover fortauet. Og det er ikke uten grunn. Bedre is tror vi nemlig knapt du får noe sted, selv ikke i Italia. Jolanta Ulys, geniet bak Siddis Gelato er utdannet på gelato-universitetet i Bologna, og sverger til kun å bruke høykvalitets-råvarer, helt uten kunstige pulver og tilsetninger.

Men hva er egentlig forskjellen på iskrem og Gelato?

Du har kanskje lurt på dette, og det har vi også. Iskrem, slik vi kjenner den og gelato er nemlig ikke helt det samme. Gelato skiller seg ut fra vår tradisjonelle iskrem ved at den oppbevares i en varmere temperatur (-14). Den inneholder heller ikke egg, og den er primært laget på melk og sukkerarter. En annen stor forskjell mellom gelato og fløteis er at det kun er 20 % oksygen i massen.

Mindre fettrik og mer smak

På grunn av et varmt klima foretrekker italienerne, spesielt om sommeren, en is som er mindre fettrik. Dette gir også en sterkere smaksopplevelse. Og nettopp de gode smakene har stort fokus hos Siddis Gelato. Med god variasjon i menyen etter sesong blir det heller aldri slutt på nye, fantastiske smaksopplevelser.

Workshops og arrangementer

Er du nysgjerrig på hvordan man lager ekte italiensk gelato? Da kan Siddis Gelato etter avtale også åpne dørene til sin Gelato Lab og tilby deg undervisning. Du får lære mer om hvordan de produserer deres ekte, håndverksmessige gelato og ingrediensene de bruker, samt balansering av smaker og vitenskapen bak deilige frosne desserter. Siddis Gelato serverer også sin nydelige is til arrangementer, firmafester, bursdagsfester, bryllup og spesielle anledninger. Interessert? Kontakt Siddis for avtale.

Pedersgata 46, Stavanger

Forrige
Forrige

Bar-eier Nils og Martinique

Neste
Neste

Produkter laget av kvinner