Glade dager i byens matgate

For den som aldri har opplevd Pedersgata tidligere, er Gladmat den perfekte anledningen til å smake nydelig mat fra nesten alle verdenshjørner. Ta med deg venner og familie til byens unike matgate fra 26. – 29. juni, og smak på alt fra digg streetfood til fantastiske retter laget av Michelin-restauranter.

Besøkte du Gladmat i fjor? Da husker du sikkert hvor kjekt det var her. Også dette året inviteres det til Gladmatfest i byens lengste matgate.

Pedersgata er en av tre hovedpilarer i Stavangers 900 årsjubileum, Stavanger 2025, og i den anledning dette inviteres publikum til å ta i bruk Pedersgata gjennom matopplevelser og historiefortelling.

Det blir GRATIS kammermusikk-konsert 28. og 29. Juni kl. 17.00 med cellisten, Andreas Wetås Jara. PS! Hvis det regner holdes konserten inne på Matros.

Kom og smak!

Ta med deg venner og familie til byens unike matgate fra 26. – 29. juni, og smak på alt fra digg streetfood til fantastiske retter laget av Michelin-restauranter.

Disse restaurantene deltar i Pedersgata:

  • An Nam AS

  • Bellies

  • Gådjå

  • Meze Restaurant

  • Molinå Bakery & Eatery

  • Panzanella Pizzeria

  • Restaurant Bravo

  • Restaurant K2

  • Sabi sushi

  • Sandi Cakes

  • Seoul Søstre

  • Siddis Gelato

  • Taste take-away

  • Yips

Langbord midt i gata

To områder i Pedersgata blir stengt for trafikk for å skape et pulserende og trivelig miljø. Langbord og benker vil fylle gaten, og lyslenker, vimpler og planter vil skape en feststemning. Du vil finne langbordene mellom Løvaas Bruktbu og Sabi Sushi, og mellom K2 og Bravo.

Miljøstasjoner

Vi ønsker å ta vare på miljøet, derfor vil det være flere miljøstasjoner tilgjengelig. Forhåpentligvis får vi flere av restaurantene til å være med å servere på servise som kan vaskes.

Et kart viser vei

Gladmat ønsker å gjøre det enkelt for deg å finne frem til de ulike matopplevelsene. Aktørene som er med på festivalen vil bli tydelig markert med Gladmatretter både på nett og på et trykket kart. Her vil du finne en oversikt over hvem som er med og hvor du kan nyte de ulike smakene (kartet blir klart litt i forkant av festivalen).

bli med på Gladmatløyper med lokale foodies

Årets Gladmatløyper blir guidet av Mari Hult og Olav Larsen. Turene går hver dag, to ganger til dagen, og varer ca. 2,5 timer. Det er plass til 20 personer på hver tur.

Mari Hult er en vegansk matformidler fra Stavanger. I 14 år har hun drevet som mat-influenser, hun har gitt ut tre besteselgende kokebøker og holder matkurs over hele landet. Under Gladmat har hun satt sammen en løype med hennes favorittsteder i Pedersgata. Noen kan du kanskje klare å gjette deg til, men her blir det også overraskelser.

Olav Larsen er gründer på dagtid, musiker på kveldstid og matelsker hele døgnet. Det er få som er like lidenskapelig opptatt av gode matopplevelser. Han gleder seg til å guide sultne foodies rundt i Pedersgata, for der finnes noen av de beste restaurantene i Matbyen Stavanger. Gled dere til gode Gladmatretter med Olav som ledestjerne.

Les mer om Gladmatløypene og bestill billetter:


Forrige
Forrige

Studio Linde - Pop Up under Gladmat

Neste
Neste

Gratis konsert 28. og 29. juni