Spanske tapas i Pedersgata
Delicatessen startet for over 20 år siden landets første tapasbar på Grünerløkka i Oslo. Siden har det vokst på seg med tre restauranter i hovedstaden. Den 17. januar 2025 åpner det populære konseptet i Pedersgata.
Rodrigo Belda, daglig leder. (Foto Aurora Torres)
Det er alltid travelt når et nytt sted skal åpnes, og i skrivende stund jobbes det iherdig med å ferdigstille restauranten i Pedersgata 26. Det gjenstår fremdeles en del arbeid og mye finpuss før tapasbaren kan åpne dørene. Men nå er det ikke så lenge igjen før siddisene også kan nyte Delicatessens smakfulle, spanske munnfuller.
- Vi ligger godt an til åpning et sted mellom 15.-20. januar, sier Rodrigo Belda, daglig leder i Concept Restaurants som eier Delicatessen.
Egen vingård
Tidlig høst 2022 ble Delicatessen-gründerne Erik, Rodrigo og Jan-Ivar også majoritetseiere i en bodega i den lille byen Adrada de Haza i Ribera del Duero. Et drøyt år senere er de første, edle dråpene tappet på flaske. Det betyr at du også kan nyte god drikke fra deres egen vingård når du besøker Delicatessen i Pedersgata.
Tre restauranter i Oslo
Concept Restaurants, ble grunnlagt av Erik Tronbøl, Jan Ivar Sørensen og et par andre partnere i 1998. Belda som er daglig leder i selskapet ble med på eiersiden kort tid etter, og han er også vært ansvarlig for konseptutvikling av de tre restaurantene på Grünerløkka, Aker Brygge og Majorstuen.
Foto fra Delicatessen Grünerløkka.
Lunt interiør
De som har spist hos Delicatessen i Oslo vil sannsynligvis kjenne igjen det lune interiørkonseptet med varmgule vegger, solide eikebord og gamle kirkestoler.
- Det blir også noen gode sofaer for dem som vil sitte litt mer komfortabelt, sier Belda.
Restauranten i Pedersgata får 55 sitteplasser, og man kan også sitte i baren om man bare vil hygge seg med et glass vin og noe tiltygg.
- Menyen vil bli ganske lik den som er på de andre restaurantene, men vi gir den en egen vri, forteller Belda.
De beste råvarer
Som Norges første tapasbar har Delicatessen solid erfaring med å finne de beste råvarene Spania har å tilby, og de er lidenskapelig opptatt av å gi deg de beste kombinasjoner av mat og vin. Fisk og sjømat servert med en frisk Albariño, spekemat med en tørr sherry, et glass tradisjonell Rioja eller en sprudlende Cava. Høres det ikke fristende ut?
Deler av menyen vil variere etter sesong, og her vil man også bruke norske, lokale produkter. Variasjonene i et tapasmåltid er tross alt uendelige! Dette, i kombinasjon med et kunnskapsrikt personale og fokus på god service, gir oss grunn til å tro at det det blir mye å glede seg til når de åpner i Pedersgata 26.
Catering til alle anledninger
Ønsker du tapas til selskap hjemme eller i jobbsammenheng vil det også bli mulig å bestille catering med levering fra Delicatessen.
Cateringmenyen vil både inneholde klassiske tapasretter, matkasser og sandwicher som passer perfekt til møter, kurs og konferanser. Stående selskap? Delicatessen Catering tilby enklere snacksmenyer og fingermat som kan spises uten bestikk.
Tapasmenyene leveres i forskjellige varianter og med ulike valgmuligheter, inklusiv vegetar.