Kansui
Kansui spesialiserer seg på ekte japansk ramen, og mange mener også at dette er byens beste ramensted. De startet enkelt med kun to ramen-retter og to typer øl på tapp, men har nå utvidet både meny og utvalg av drikke. De ramentypene du kan velge mellom er Shoyu, Tonkotsu, Shio, Veggie og Baby bowl. I tillegg kan du supplere med ekstra toppings. (Scroll ned og se bilde av meny)
Kun walk-in
Lokalet er enkelt innredet, uten noe dill dall. Her spiser du som en japaner, hvilket betyr at du setter deg på en krakk ved de lave bordene, slurper i deg suppen og går når du har tømt tallerkenen, omtrent som på et ramen sted i japan. Når det gjelder drikke kan du velge mellom ulike typer øl på tapp, hvitvin, sider og noen typer mineralvann.
Bak dette konseptet står Taran Roalkvam (daglig leder), Claes Helbak og Nayana Engh som alle har bakgrunn fra etablerte restauranter som Bellies og Söl.
Langgata 11, Stavanger
Meny hos Kansui - februar 2025
SHOYO (Chicken broth , shoyu tare, dashi) Pork, chashu, egg, spring onion, bamboo, spinach.
Allergens: soy, gluten, egg
269,-
TONKOTSU (Pork broth, miso, ta, black garlic). Pork chashu, egg, spring onion, bamboo, tomato.
Allergens: soy, gluten, egg, sesame
269,-
SHIO (Chicken broth, yuzu, brown butter) Chicken chashu, egg, spring onion, bamboo, spinach.
Allergens: Shellfish, fish, soy, gluten, egg
279,-
VEGGIE (Mushom broth, miso, tare, black garlic) Celeriac chashu, egg, spring onion, bamboo, spinach. Can be made vegan on request.
Allergens: Soy, gluten, egg, sesame.
279,-
BABY BOWL (Chicken broth) Chicken, egg, spring onion, spinach.
Allergens: Gluten, egg
99,-
All ramens comes with noodles made with wheat and rye gluten.
Extra toppings
Noodles 30,-
Egg 40,-
Chashi 50,-