Broken - Ny restaurant i Langgata 9
Restaurant Broken har åpnet i Langgata 9, og kokk og innehaver, Alan Kaye lover både kulinariske sjømat-opplevelser, kjøttretter og en vegansk meny. Dessuten skal alle med intoleranser og allergier også kunne kose seg med deilig mat i restauranten.
Alan Kaye, kokk og innehaver av Restaurant Broken setter seg som mål å skape en utmerket sjømatdestinasjon med unike, kulinariske opplevelser i nyrenoverte Langgata 9. Med spesialisering på moderne norsk mat, setter han sin ære i å tilby en raffinert kulinarisk opplevelse hvor hver rett er laget fra bunnen av med de ferskeste ingredienser.
Sjømat og vegansk
Menyen vil i hovedsak bestå av sjømat og veganske retter, men også noe kjøtt. Her skal alle kunne kose seg med god mat, også de med intoleranser og allergier, lover han. Ambisjonen er å få en Michelin-stjerne om noen år, sier han, men først må restauranten bygges stein på stein. I første omgang gjelder det å få alle detaljer på plass, og ikke minst nok personale. Akkurat nå mangler stedet en ekstra kelner på heltid, men Alan håper å få dette på plass innen kort tid.
Kokke-erfaring fra flere kontinent
Den erfarne og ambisiøse kokken er oppvokst i London, og har der tidligere jobbet hos både Four Seasons og hos Gordon Ramsay. Etter det gikk ferden til Barcelona og så til Sydney i Australia. Men det stoppet ikke der, for etter det gikk turen til Danmark og Bergen. Hvorfor valget falt på Stavanger når drømmen om egen restaurant skulle realiseres forklarer han med at dette er den beste matbyen i Norge. Pedersgata-området med sitt internasjonale miljø sto også høyt på ønskelista.
Vil variere menyen ofte
Menyen og råvarer vil varieres etter sesong og kokkens spennende påfunn. Vi har vært og prøvesmakt restaurantens første meny, og vi lover - dette smaker godt! Velbalanserte smaker, godt matchet med nydelige viner og lekker presentasjon gjør måltidet til en stor opplevelse.
Her kommer det trolig til å bli trangt om plassene framover, så nå er det bare å booke bord!